Acest site utilizează sistemul cookie. Navigând pe acesta confirmați că ați citit și acceptat termenii și condițiile de utilizare dar și politica de confidențialitate. În caz contrar, vă rugăm să părăsiți site-ul.

Site-ul lumeaparanormalului.ro

Site despre PARANORMAL
Acum este 20 Aug 2018, 07:44

Ora este UTC + 2 [ DST ]


Echipa lumeaparanormalului.ro caută REDACTOR VOLUNTAR care să contribuie la scrierea de articole în secțiunea RECOMANDĂRI FILME de pe site-ul nostru. Detalii la adresa http://lumeaparanormalului.ro/anunturi/cautam-voluntari-pentru-sectiunea-de-recomandari-filme-t39.html.Meniu
Secţiuni
 Alchimie
 Astrologie
 Civilizaţii antice
 Divinăţii
 Demonologie
 Extra-terestru
 Magie şi Vrăjitorie
 Mitologie
 Numerologie
 Olărie
 Oniromanţie
 Onomasiologie
 Parapsihologie
 Radiestezie
 Religie
 Spiritism

 Diverse
Utile
 Utile
 Descărcare

Schimbă limba
 

Abonare
Dacă doriți să fiți anunțați de fiecare dată când pe site apar noutăți, vă rugăm introduceți adresa dvs. de email mai jos, apoi apăsați butonul "Trimite".

 

Reclamă
reclama dvs. aici (detalii)

Omul negru sau Boogeyman
Boogeyman

Boogeyman, Omul negru (sau bau-bau în limba română), este un monstru folcloric sau legendar. Omul negru nu are o înfățișare specifică, întrucât concepțiile privind chipul unui monstru variază de la o gospodărie la alta, chiar în cadrul aceleiași comunități. Omul negru poate fi folosit metaforic pentru a exprima o persoană sau un lucru, pentru care cineva are o frică irațională. Părinții le spun adesea copiilor lor obraznici că omul negru va veni și îi va lua, cu scopul de a-i face să se cumințească.

Se pare că legenda “Omului negru” își are originea în Scoția, acolo unde asemenea creaturi sunt denumite “bogles”, “boggarts“, sau “bogies”. Poveștile despre “omul negru” variază în funcție de zonă. Astfel, în unele locuri, “omul negru” e bărbat, iar în altele e o femeie. În statele din vestul SUA, “Omul negru” zgârâie la fereastră, pe când, în alte locuri din SUA el se manifestă ca o “ceață verde”. El se poate ascunde sub pat sau sub toaletă și îi gâdilă pe copii atunci când aceștia se duc la culcare. Se mai spune că un neg poate fi transmis altcuiva prin intermediul “Omului negru”.

În Asia de Sud-Est termenul de “Boogeyman” se referă la “pirații Bugis / Buganezi”, cei care atacau navele comerciale olandeze și engleze în secolele XVII și XVIII. Exista astfel credința că navigatorii europeni aduceau cu ei, în țările lor de origine, “fricile lor cu privire la Omul negru”. Există o altă teorie în care se crede că acest cuvânt “Boogeyman” își are originile în secolul XVII, în portul algerian Boujaya (în franceză “Bougie”) exista un centru unde se făcea comerț cu sclavi de către comercianții de sclavi englezi, de aici provenind și fraza “Boogey va veni după tine”.

În Brazilia și în Portugalia există o creatură care se aseamănă cu “omul negru” și care este denumită “homem do saco”, adică “omul cu sacul”. Acesta are chipul unui vagabond, ce poartă în spinare un sac, în care îi pune pe copiii neascultători pentru a-i vinde. Părinții își sperie copiii să fie cuminți, pentru a nu fi luați de “omul cu sacul”. De asemenea, în Bulgaria, în unele sate, oamenii cred în existența unei creaturi păroase și negre, denumită “talasam”, care locuiește în întunericul hambarelor sau în podul caselor și care iese noaptea pentru a-i speria pe copii.

Sursa: Wikipedia.orgRaportează acest articol
 Profil
Articol necititScris de , 05 Sep 2014, 21:27 

Distribuiți pe:

Share on Facebook FacebookShare on Twitter TwitterShare on Orkut OrkutShare on MySpace MySpaceShare on Tumblr TumblrShare on Google+ Google+


URL: [?]
Cod HTML: [?]
CodBB: [?]


Faza curentă a luniiLună plină
Perioada: 19-25 aprilie
Punctul maxim: 22 aprilie
Vizibilitate: 98%

Vezi calendarul detaliat

Sondaj

TITLU SONDAJ: Secțiunea preferată
URL: index.php?survey=3814d8dReclamă
reclama dvs. aici (detalii)

Calendar astrologic
Mar. 2013
Lu Ma Mi Jo Vi Du
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Like pe facebook


www.lumeaparanormalului.ro


Ora este UTC + 2 [ DST ]


Reclamă

reclama dvs. aici (detalii)

Autentificare

Nume utilizator:   Parolă:   Autentifică-mă automat la fiecare vizită  

cron
Copyright © 2009-2014 lumeaparanormalului.ro. Toate drepturile rezervate.
Conform legislației în vigoare este interzisă copierea,
modificarea, reproducerea, republicarea, afișarea, transmiterea
sau distribuirea în orice mod a materialelor ce
se regăsesc pe acest site, fără acordul scris al lumeaparanormalului.ro.

Termeni și condiții | Politica de confidențialitate
lumeaparanormalului.ro Webutation