Acest site utilizează sistemul cookie. Navigând pe acesta confirmați că ați citit și acceptat termenii și condițiile de utilizare dar și politica de confidențialitate. În caz contrar, vă rugăm să părăsiți site-ul.

Site-ul lumeaparanormalului.ro

Site despre PARANORMAL
Acum este 21 Apr 2018, 18:38

Ora este UTC + 2 [ DST ]Meniu
Secţiuni
 Alchimie
 Astrologie
 Civilizaţii antice
 Divinăţii
 Demonologie
 Extra-terestru
 Magie şi Vrăjitorie
 Mitologie
 Numerologie
 Olărie
 Oniromanţie
 Onomasiologie
 Parapsihologie
 Radiestezie
 Religie
 Spiritism

 Diverse
Utile
 Utile
 Descărcare

Schimbă limba
 

Abonare
Dacă doriți să fiți anunțați de fiecare dată când pe site apar noutăți, vă rugăm introduceți adresa dvs. de email mai jos, apoi apăsați butonul "Trimite".

 

Reclamă
reclama dvs. aici (detalii)

Extra-terestru

EXTRATERÉSTRU, -Ă, extratereștri, -stre, adj., s. m. și f. (Ființă) care se află în afara globului terestru. – Din fr. extraterrestre. (conform DEX '98)

Suntem oare singuri în acest univers? E oare posibil ca în acest univers presupus nemărginit, noi - oamenii - să fim singura specie dominantă a unei planete? Cam greu de crezut.
Există o sumedenie de ipoteze conform cărora în univers ar putea să există și viață al cărei mediu natural nu este Terra. Acest tip de viață nu vizează doar ființele umane ci orice alt tip de viață (bacterii, ciuperci, virusuri etc.) care poate supraviețuii în condițiile aflate pe respectivul corp ceresc. Deși până acum nu a fost dovedită cu certitudine existența unor alte forme de viață (primitivă sau evoluată) în afara Terrei, vârsta universului dar și numeroasele sisteme stelare sugerează că dacă Pământul ar fi un model de corpuri cerești cu viață general valabil, atunci viața extraterestră ar trebui să fie întâlnită în Univers destul de des.

Conform Wikipedia.org:
Primul contact dintre omenire și o civilizație extraterestră poate fi benefic, dar cel mai probabil va fi periculos, șocant și se va solda cu distrugerea noastră. Profesorul de astrobiologie Charles Cockell de la Universitatea din Edinburgh consideră că ființele autotrofe, în general, nu sunt inteligente. Asta deoarece colectarea luminii soarelui (stelare) este o foarte bună modalitate pentru a aduna energie, totuși niciodată nu se adună suficientă energie pentru ca o creatură să devină inteligentă. Asta înseamnă că o ființă extraterestră care a atins tehnologia călătoriilor interstelare trebuie să fie neapărat un prădător: numai consumul altor ființe poate asigura energia necesară unui creier foarte dezvoltat. Charles Cockell crede că nu este obligatoriu ca o civilizație, doar pentru că poate călători prin spațiul cosmic, ar trebui să fie și altruistă. Omenirea, de exemplu, a așezat cu succes nave spațiale pe satelitul înghețat Titan și totuși avem războaie și crime zi de zi. Progresul tehnologic nu vine mână în mână cu altruismul și s-ar putea ca o presupusă civilizație extraterestră să fie destul de periculoasă. De aceeași părere este și Stephen Hawking, care consideră că ar trebui să ne temem de extratereștri, care vor veni probabil pe Pământ în căutare de resurse și vor fi puși pe distrugerea noastră. După Cazul Mantell istoricul David Michael Jacobs a concluzionat cu privire la fenomenul OZN: „Ei ar putea fi nu numai extratereștri, dar și potențial ostili nouă.”
Fizicianul Michio Kaku de la City College din New York consideră că Hollywoodul a „spălat” creierele oamenilor cu filme în care forțe superioare extraterestre sunt învinse de rezistența subdezvoltată a Pământului, un fel de luptă titanică între David și Goliat. El consideră mai mult decât probabil că o să izbucnească un fel de luptă între Bambi și Godzilla.
Astronomul american Seth Shostak nu crede că aceste scenarii din filme sunt plauzibile, nu ar avea niciun rost ca o civilizație avansată să vină pe Terra în căutarea unor resurse sau ca să facă un experiment neautorizat de reproducere. Asta deoarece călătoria în spațiu este costisitoare și necesită o investiție enormă și ar folosi mașini robotizate foarte avansate în loc să vină ei însuși. Resursele de care ar avea ei nevoie și le-ar produce singuri sau le-ar găsi mai aproape de planeta lor mamă.
Fizicienii clasifică civilizațiile extraterestre ipotetice în trei clase:
  1. tipul I - civilizațiile extraterestre care ar folosi toate resursele energetice ale planetei pe care au apărut. Aceste civilizații exploatează de exemplu vulcanii și uraganele.
  2. tipul II - care ar folosi de 10 miliarde de ori mai multă energie decât cele de tip I - prin captarea ei de la steaua mamă. Aceste civilizații exploatează stelele.
  3. tipul III - care ar folosi energia unor întregi galaxii.
Pe această scară omenirea rămâne încă multă vreme de tipul „zero”; de aceea ea va putea fi anihilată instantaneu la primul contact, conchide Michio Kaku.


farfurii zburătoare: Termen uzual impropriu numind mitul (ca și fenomenul) apărut în a doua jumătate a secolului XX în legătură cu Obiectele Zburătoare Neidentificate ( OZN, după englezescul UFO – Unidentified Flying Objects). Alimentat de numeroase observații obiective și subiective ale unor manifestări autentice, însă nedescifrate, de fenomene sau obiecte cu comportament mecanic ciudat, zburând deasupra mai multor regiuni terestre, cu o frecvență clasificabilă și uneori părând artefacte, acest mit modern atribuie, printr-o psihoză colectivă pe care o generează și de care e generat, o origine extraterestră faruriilor zburătoare, adesea le învestește cu planuri raționale de cercetare exobiologică, iar uneori chiar cu un scop mesianic. Variantele mitului farfuriilor zbuzătoare, de obicei speculative, sunt numeroase: farfuriile zburătoare sunt populate de ființe extraterestre, care se crede că s-ar fi și arătat unor grupări de pământeni, printre care și-ar fi ales chiar pasageri experimentali; farfuriile zburătoare sunt conduse de roboți programați, întrucât vin cu scopuri secrete de pe o planetă vecină sau din altă galaxie; farfuriile zburătoare sunt obiecte extragalactice teleghidate; farfuriile zburătoare sunt „mașini ale timpului” în care urmașii noștri din viitorul îndepărtat vin să-și contemple trecutul lor istoric etc. Mitul farfuriilor zburătoare își are și el mitografiile sale, de două feluri:
1) cercetările științifice sau empirice publicate, care construiesc ipoteze; dar din lipsa datelor esențiale (elementele de referință decurgând din observații pur contemplative), aceste ipoteze, oricât de captivante și până la un punct logice, nu izbutesc să demitizeze nimic, adică să transfere mitul în sfera cercetării științifice experimentale;
2) fabulațiile literare ale scrierilor științifico-fantastice care, cu cât sunt mai izbutite literar, cu atât se îndepărtează de materia mitului farfuriilor zburătoare ca și de sfera cercetării științifice, devenind de fapt mitografii moderne.


Această secțiune este în lucru.. Vă rugăm reveniți!
Cuvinte cheie: extraterestru, extra-terestru, Univers, Terra, Pământ, sistemul solar, martieni, plutonieni, fiinte de pe alte planete


ARTICOLE DIN ACEASTĂ SECȚIUNE


Comentarii
Aici puteți comenta această pagină folosind contul dvs. facebook, Yahoo!, AOL sau Hotmail.
Vă rugăm să folosiți un limbaj civilizat. În caz contrar vom lua măsuri împotriva accesului dvs. pe siteul lumeaparanormalului.ro.

Puteți discuta de asemenea
despre această pagină/
secțiune pe forumul nostru.
Forumul nostru este locul
cel mai potrivit pentru a ne
împărtăși contribuția dvs.

Pe forumul nostru este mult
mai probabil să primiți mai
multe răspunsuri la mesajele
dvs.
Pentru a putea comenta este necesar să fiți autentificați în contul dvs. de facebook, Yahoo!, AOL sau Hotmail.
Faza curentă a luniiLună plină
Perioada: 19-25 aprilie
Punctul maxim: 22 aprilie
Vizibilitate: 98%

Vezi calendarul detaliat

Sondaj

TITLU SONDAJ: Secțiunea preferată
URL: index.php?survey=3814d8dReclamă
reclama dvs. aici (detalii)

Calendar astrologic
Mar. 2013
Lu Ma Mi Jo Vi Du
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Like pe facebook


www.lumeaparanormalului.ro


www.lumeaparanormalului.ro


Ora este UTC + 2 [ DST ]


Reclamă

reclama dvs. aici (detalii)

Autentificare

Nume utilizator:   Parolă:   Autentifică-mă automat la fiecare vizită  

cron
Copyright © 2009-2014 lumeaparanormalului.ro. Toate drepturile rezervate.
Conform legislației în vigoare este interzisă copierea,
modificarea, reproducerea, republicarea, afișarea, transmiterea
sau distribuirea în orice mod a materialelor ce
se regăsesc pe acest site, fără acordul scris al lumeaparanormalului.ro.

Termeni și condiții | Politica de confidențialitate
lumeaparanormalului.ro Webutation