Acest site utilizează sistemul cookie. Navigând pe acesta confirmați că ați citit și acceptat termenii și condițiile de utilizare dar și politica de confidențialitate. În caz contrar, vă rugăm să părăsiți site-ul.

Site-ul lumeaparanormalului.ro

Site despre PARANORMAL
Acum este 21 Apr 2018, 18:38

Ora este UTC + 2 [ DST ]Meniu
Secţiuni
 Alchimie
 Astrologie
 Civilizaţii antice
 Divinăţii
 Demonologie
 Extra-terestru
 Magie şi Vrăjitorie
 Mitologie
 Numerologie
 Olărie
 Oniromanţie
 Onomasiologie
 Parapsihologie
 Radiestezie
 Religie
 Spiritism

 Diverse
Utile
 Utile
 Descărcare

Schimbă limba
 

Abonare
Dacă doriți să fiți anunțați de fiecare dată când pe site apar noutăți, vă rugăm introduceți adresa dvs. de email mai jos, apoi apăsați butonul "Trimite".

 

OlărieOlăria este arta controlului celor patru elemente. Manevrarea (controlul acestora după bunul-plac) celor patru elemente ale naturii (FOC, APĂ, PĂMÂNT ȘI AER) este o formă de magie autentică. Această magie autentică este cea mai pură și veche formă de magie, și de asemenea cea mai puternică formă de magie, datorită faptului că cele patru elemente stau la baza vieții și le întâlnim peste tot.
Materiile prime fundamentale, stihiile primordiale, principiile cosmogonice care - potrivit cosmologiilor mitologice și folosofilor antici - au participat, în timpul primordial, la crearea lumii, la construcția universului, cu alte cuvinte, la punerea în ordine a haosului inițial (de aici și scopul pentru care ar trebui utilizate aceste patru elemente).

Mitologic vorbind, în cele mai multe dintre mitologii sau sisteme filosofice antice, elementele sunt patru sau cinci, adică cele pe care omul le-a decelat în natură ca fiind neconfundabile între ele: focul, apa, aerul, pământul, iar uneori eterul (spiritul, Akașa sau Chintesența); în cazuri speciale (mitologia chineză) apar în locul altora, lemnul și metalul, sau (în mitologia scandinavă) unul cu rol de forță a interacțiunii: frigul. Toate elementele, înainte de cosmogeneză, s-au aflat într-un amestec inert, într-o dezordine informă (haosul primordial), până când întâiul impuls al creației (un zeu creator, un grup de zei, Dumnezeu, Allah, principiile primordiale yin și yang, urnirea timpului cosmic sau altă forță întrinsecă ori extrinsecă) le-a separat, le-a purificat, le-a indus sau le-a trezit forța activă latentă și le-a solicitat participarea (când erau considerate ele însele divinități) sau le-a impus-o (când erau socotite stihii impersonale) în opera generală de creație a universului.
În india, concepția clasică (vedică) admitea, cu numele generic bhuta, cinci elemente în această ordine a importanței cosmogonice: Akașa (Spiritul, Eterul sau Chintesența), vayu (aerul sau vântul), tejas (arșița, adică focul și lumina), prthivi (adică pământul) și ap (apa); în cadrul aceleiași concepții vedice, viața se clasifică în patru categorii de ființe, alcătuind la rândul lor elementele sui-generis ale vieții: svedaja (insectele și viermii, care provin din căldură, aburi și sudoare), andaja (păsările și reptilele, care provin din ouă), udbhijia (ierburile și arborii, care provin din sfâșierea solului terestru), jarayuja (oamenii și animalele, care se nasc din pântecele matern).
Gândirea veche (mitică și filosofică) din China a clasificat cinci elemente primordiale (wixing), xing fiind element, dar și substanță: shui (apa), huo (focul), mu (lemnul), jin (metalul), tu (pământul).
Principalele școli filosofice din Hellada afirmau că stihiile (elemente primordiale, elemente din care este alcăuit cosmosul) sunt la obârșia lumii, care s-a născut din materia originară. Elementul originar prim era, pentru Thales din Milet, apa; pentru Anaximenes, aerul; pentru Heraclit, focul; iar Empedokles considera că întregul cosmos provine din patru elemente: focul, apa, aerul și pământul - numite sintetic stihii.
Elemente mitologice extrase din editura Științifică și Enciclopedică

În zilele noastre, cunoaștem patru elemente fundamentale care stau la baza vieții: focul, apa, aerul și pământul. Mulți nu știu însă că există și un al cincilea element numit Eter, Spirit, Akașa sau Chintesență, din care se nasc toate acestea.
Simbolismul nu este complex, astfel că fiecare dintre cele cinci elemente pot fi reprezentate atât grafic cât și plastic, astfel că focul poate fi reprezentat prin flăcări (sau doar o flacără), apa poate fi reprezentată de niște valuri (sau o picătură de apă), aerul poate fi reprezentat de niște nori (sau câteva linii curbe ce reprezintă vântul) iar pământul poate fi reprezentat de natură (sau chiar de o imagine a pământului, a unei roci etc.).
Simbolic vorbind, aceste patru elemente pot fi reprezentate astfel: focul: , apa: , aerul: și pământul: , în timp ce cel de-al cincilea element poate fi reprezentat de o pentagramă.
Ca și culori pot fi folosite anumite culori specifice: pentru foc: (adică roșu), pentru apă: (adică albastru închis), pentru aer: (adică albastru deschis) și pentru pământ: (adică verde sau, câteodată, maro sau galben - deși varianta cu verde este favorabilă).
Din punct de vedere geografic, fiecărui element din cele patru îi corespunde un punct cardinal:

- punct cardinal: S (SUD)


- punct cardinal: V (VEST)


- punct cardinal: E (EST)


- punct cardinal: N (NORD)Ca și anotimp, fiecare element este mai puternic în anumite perioade a anului. Astfel că focul va fi mai puternic vara, apa va fi mai puternică primăvara, aerul va fi mai puternic toamna iar pământul, iarna.
Că tot suntem la perioade, trebuie să știți că unele elemente sunt mai active în timpul zilei iar altele mai active în timpul nopții: focul favorizează amiaza (după prânz, spre seară), apa favorizează apusul (sfârșitul zilei), aerul favorizează răsăritul (începutul zilei) iar pământul miezul nopții.
Faza Lunii este de asemenea importantă în lucrul cu elementele (deoarece acestea sunt importante în magie și vrăjitorie iar controlul elementelor, după cum am spus, înseamnă magie pură). Fiecărui element îi este atribuită o fază a Lunii: focului îi este mai bine când Luna este plină: (Lună Plină), apei îi este prielnică Luna în scădere: (Ultimul Pătrar), aerului îi cresc puterile în timp ce Luna este în creștere: (Primul Pătrar) iar pământului îi este prielnică Luna nouă (Lună Nouă).

Eterul (Spiritul, Akașa sau Chintesența), adică cel de-al cincilea element, este reprezentat simbolic cu un cerc neîntrerupt: , reprezentând protecție și totodată cele patru elemente unite într-unul singur. Acestuia nu-i corespunde niciun punct cardinal, putând spune de asemenea că se află în centrul celor patru puncte cardinale, în timp ce în pentagramă acesta se află în vârful acesteia.

Secțiunea se află în lucru.. Vă rugăm reveniți!

ARTICOLE DIN ACEASTĂ SECȚIUNE


Cuvinte cheie: paranormal, lumea paranormalului olărie, olărie, elementalism, controlul elementelor, elemente, foc apă aer pământ, elementele zodiilor
Faza curentă a luniiLună plină
Perioada: 19-25 aprilie
Punctul maxim: 22 aprilie
Vizibilitate: 98%

Vezi calendarul detaliat

Sondaj

TITLU SONDAJ: Secțiunea preferată
URL: index.php?survey=3814d8dReclamă
 MyOnlineTuts
Alien-Game.Ro
reclama dvs. aici (detalii)

Calendar astrologic
Mar. 2013
Lu Ma Mi Jo Vi Du
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Like pe facebook


www.lumeaparanormalului.ro


www.lumeaparanormalului.ro

Reclamă
reclama dvs. aici (detalii)


Ora este UTC + 2 [ DST ]


Statistici vizitatori

Statistici vizitatori În total sunt 9 utilizatori conectaţi :: 4 înregistraţi, 0 invizibili şi 5 vizitatori (date care se bazează pe utilizatorii activi în ultimele 60 minute)
Cei mai mulţi utilizatori conectaţi au fost 208 pe 22 Noi 2017, 18:17

Utilizatori înregistraţi: Bing [Bot], Google [Bot], Majestic-12 [Bot], Tbot
   

Statistici site

Statistici site

Echipa:: [ Administrator ] [ Redactor ] [ Redactor Şef ]

Autentificare

Nume utilizator:   Parolă:   Autentifică-mă automat la fiecare vizită  

cron
Copyright © 2009-2014 lumeaparanormalului.ro. Toate drepturile rezervate.
Conform legislației în vigoare este interzisă copierea,
modificarea, reproducerea, republicarea, afișarea, transmiterea
sau distribuirea în orice mod a materialelor ce
se regăsesc pe acest site, fără acordul scris al lumeaparanormalului.ro.

Termeni și condiții | Politica de confidențialitate
lumeaparanormalului.ro Webutation